Friday, December 11, 2009

hari ni selangor cuti..aku pun cuti n relax kat rmh jer arini.. xder plan g mana2 pun.. main dgn anak jer.. hari ni aku sembahyang jumaat di masjid taman perumahan aku di taman kajang mewah.. huraiaan dari khutbah jumaat hari ni ialah kita mestilah sentiasa melakukan kebaikan.. dimana setiap kebaikan akan mendapat balasan walaupun sebesar zarah.. begitu juga jika kita melakukan keburukan walaupun sebesar zarah akan mendapat balasan juga.. khutbah hari juga byk menceritakan perjuangan khalifah2 di masa dahulu diamana kebaikan dan pengorbanan mereka dalam memperjuangkan islam.. hahaha.. itu aja yg dapat aku simpulkan..
dalam tgh duk mendengar khutbah jumaat tiba2 kertas ni jatuh kat aku.. rupanya iklan jawatan kosong.. bagus gak idea diorg ni iklan kan kat masjid selain dari iklan kat dalam surat khabar..dapat juga menjimatkan kos.. mungkin sykt aku pun kena guna cara nii.. bukan apa..elakkan pembaziran wang rakyat. sykt aku skrg ni memang tgh nak guna ramai pekerja.. terutama operator mesin lelaki.. sykt aku ni dah pergi cari pekerja hampir ke seluruh malaysia ni.. dari perlis, kedah, perak, kelantan,t'ganu, pahang, n9 hingga ke johor.. dari satu negeri ke satu negeri diorg g tapi kurang mendapat perhatiaan.. tentulah byk wang yang digunakan.. bos aku ada gak suruh aku g ikut utk interview pekerja ni.. tapi aku malas nak jln2 jauh ni.. kadang2 ambil masa sampai seminggu lamanya.. sayang nak tinggalkan keluarga.. jadi lepas ni boleh la cuba guna cara ni.. ok gak kan..

4 comments:

HonEyBuNNy said...

tol tu..bila da berkeluarga mst syg kn nak tgl anak2 lama2...hiihi...ila memahami org y sdh berkeluarga...hiih

annie said...

lie, brp starting gaji eh kek situ? Lumayan tak?

rusli_zairin said...

ila.. bagus sbb memahami...

k.ani.. gaji operator kek sini 600 lbh yo.. kalau ado budak yg takdo kojo suruh la dtg.. ado kekosongan jawatan lain laie.. qc, technician

annie said...

ok lah tu 600, pado tak kojo langsung tak do duit kan. Apo namo kilang tu?